Egyéb oldalak hírek

Mesec farmacije

Apoteka Subotica

U subotu 13. aprila u Novom Sadu u Master centru održava se akreditovana edukacija o dijabetesu koja donosi 4 boda, u organizaciji Farmaceutske komore Srbije.

Mesec april kao mesec farmacije posvećen je Danu apotekarstva, a ove godine poseban akcenat stavljen je na standardizaciju usluge koju farmaceut pruža u apoteci obolelima od dijabetesa. Uz edukaciju i smernice, upitnike i liflete sa sajta Farmaceutske komore Srbije svakom farmaceutu je omogućeno da svojim pacijentima obolelim od dijabetesa pruži kompletnu i sveobuhvatnu uslugu prilikom svake posete apoteci kada podižu svoju terapiju, kao i da prati sve promene u odgovoru na terapiju i napredak u kontroli bolesti iz meseca u mesec.

Apoteka Subotica opredelila je svoje tri apoteke koje će biti nosioci ovih usluga u narednom periodu - Ogranak 2 (kod Sinagoge), Ogranak 7 (kod Lifke) i Ogranak 9 (Šabačka bb, Peščara, kod ambulante).

Kao podrška ovoj inicijativi u apoteci Ogranak 2 (kod Sinagoge) 17.04. od 9 do 11 časova biće održano merenje šećera u organizaciji farmaceutske kuće ADOC.