Ostale stranice vesti

20. mart Nacionalni dan borbe protiv raka dojke

Apoteka Subotica

Ovaj dan se obeležava šesti put u Subotici, u saradnji Zavoda za javno zdravlje Subotica, Preventivnog centra DZ Subotica, Gradske organizacije Crveni krst Subotica i Apoteke Subotica. Svi uključeni u obeležavanje ovog datuma imaju za cilj da ukažu na značaj redovnih pregleda i prevencije kancera, a težnja je da se žene podstaknu da promene svoje loše navike i da na vreme reaguju.

I ove godine aktivnosti Apoteke Subotica će se odvijati u apoteci Ogranak 3 (apoteka kod Dispantera za žene, Đure Đakovića 14) u utorak 20. marta od 8 do 13 časova. U ovom terminu sve žene koje su na specifičnoj terapiji za lečenje kancera dojke moći će da provere svoju terapiju, odnosno kombinaciju lekova koje uzimaju za ovu bolest ali i lekova koje koriste za druga stanja odnosno bolesti, kako bi predupredili neželjene efekte i moguće interakcije svih lekova koje koriste. Za proveru terapije na raspolaganju će vam biti farmaceut koji će odvojiti vreme za vas i uz pomoć najsavremenijeg programa za proveru interakcija lekova Lexi-Interact proveriti vašu terapiju.

Podršku za ovu akciju pružila nam je farmaceutska kuća PharmaSwiss koje je obezbedila Biofar šumeće vitaminske preparate za sve posetioce apoteke navedenog dana.