Ostale stranice vesti

Predstavnici Apoteke Subotica učestvovali u radionici na temu izrade Plana javnog zdravlja grada

Apoteka Subotica

U organizaciji Stalne konferencije gradova i opština SKGO u Velikoj većnici Gradske kuće održana je radionica u cilju podrške izradi Plana javnog zdravlja, kojoj su prisustvovali i predstavnici Apoteke Subotica.

Prema Zakonu o javnom zdravlju, gradovi i opštine imaju obavezu da usvoje Plan javnog zdravlja. Kako bi se istakla odgovornost cele zajednice, u izradi Plana pored institucija zdravstvenog sistema  učestvuju i ostali organi lokalne samouprave.

Cilj Plana javnog zdravlja jeste da zajednica svojim organizovanim naporima doprinese boljem kvalitetu života građana, dužem i kvalitetnijem životu, da zajednica bude otpornija u kriznim i vanrednim situacijama i da građani požele da ostanu da žive u njoj.

Koordinator radne grupe za izradu plana će biti dr Etela Jerinkić, pomoćnica gradonačelnika za obrazovanje, zdravstvo i socijalnu politiku, a u izradi će učestvovati i članovi Saveta za zdravlje grada Subotice, gde se takođe nalazi predstavnik Apoteke Subotica - Pomoćnik direktora za farmaceutske poslove, spec farm. Tatjana Crnjanski.

Deo teksta preuzet sa: https://www.subotica.com/vesti/odrzana-radionica-na-temu-izrade-plana-javnog-zdravlja-id29930.html