Ostale stranice vesti

Svetski dan hrane

Apoteka Subotica

Ovaj dan se obeležava u 150 zemalja širom sveta. Njegova svrha je podizanje nivoa svesnosti i podsticanje na akciju za one koji gladuju kao i promovisanje važnosti zdrave ishrane za sve nas.

820 miliona ljudi danas gladuje, a čak i veći broj je onih koji su gojazni. Da bi obezbedili zdravu ishranu za sve moramo da preduzmemo akciju. Ono što možemo da uradimo je da se pobrinemo da uzimamo što više hranljivih namirnica, da nažemo NE brzoj hrani, da naučimo da čitamo deklaracije na namirnicama, da poštujemo hranu, proizvođače hrane i našu planetu.

 

U Apoteci Subotica ovaj dan obeležićemo u četvrtak 17.10.2019. u apoteci Ogranak 1 (kod Gradske kuće, Trg Slobode 1) gde će se u periodu od 11 do 13 časova odvijati akcija. Obezbedili smo za vas lekara koji će meriti vrednosti šećera u krvi i raditi konsultacije i lekara savetnika za ishranu koji će vam pomoći da napravite adekvatan jelovnik za vas. U toku akcije uz svaki kupljeni preparat Max Madica moći ćete da dobijete jedan gratis.

 

Sa nama su ponovo dr Vladislava Škoro iz kuće Medinic i dr Helena Živić iz Doma Zdravlja Subotica, savetnik za ishranu. Akciju podržava proizvođač Par Pak sa svojim Max Medica preparatima i farmaceutska kompanija Inpharm.

 

Zdrava ishrana za #ZeroHunger svet