other_pages_tag news

Predlog novih usluga farmaceuta nije prihvaćen

Apoteka Subotica

Preuzeto sa sajta Farmaceutske komore Srbije

Republička stručna komisija za farmaciju uputila je krajem 2020. godine predlog novih usluga farmaceuta na primarnom nivou zdravstvene zaštite, koji je izrađen od strane Centra za razvoj farmaceutske i biohemijske prakse Univerziteta u Beogradu – Farmaceutskog fakulteta, više katedri Farmaceutskog fakulteta (Katedre za farmakokinetiku i kliničku farmaciju, farmaceutsku tehnologiju i kozmetologiju i socijalnu farmaciju i farmaceutsko zakonodavstvo), Saveza farmaceutskih udruženja Srbije i Farmaceutske komore Srbije.

Konačni predlog usvojen je od strane Upravnog odbora Farmaceutske komore i Republičke stručne komisije za farmaciju (predlog usluga možete pogledati OVDE).

Ministarstvo zdravlja u dopisu od 18.2.2021. godine, koji je upućen Republičkoj stručnoj komisiji za farmaciju navodi da Republička stručna komisija za primarnu zdravstvenu zaštitu nije prihvatila predlog usluga, te se predlaže sastanak ove dve komisije u cilju daljeg usaglašavanja (dopis Ministarstva možete pogledati OVDE).

https://www.farmkom.rs/vest?id=67