Ostale stranice vesti

Obeležen Svetski dan srca

Apoteka Subotica

Apoteka Subotica je bila učesnik u obeležavanju Svetskog dana srca zajedno sa partnerima. Akcija je održana 26.09. u hotelu Galleria u organizaciji Gradske organizacije Crveni krst Subotica.

Izvor: sajt www.subotica.com

Crveni krst Subotice, sa partnerima, održao je juče novu akciju dobrovoljnog prikupljanja krvi, na kojoj su učestvovala 102 potencijalna davaoca, ali zbog raznih zdravstvenih razloga dvadeset ih je bilo odbijeno.

Kroz akciju dobrovoljnog davanja krvi, realizovanu pod sloganom "ProBudi srce! Daj krv! Spasi život!", a koja će od ove godine biti vezana i za datum obeležavanja Svetskog dana srca, ovom prilikom prikupljeno je krv od 82 davaoca. Humanost Subotičana još jednom je bila na nivou!

Akcija u atrijumu hotela "Galleria" je počela u subotu od 10 časova, trajala je puna tri časa, a već na samom početku počeli su se formirati redovi sugrađana koji su podržali kampanju Crvenog krsta i partnera u akciji, a među njima su bile i poznate ličnosti koje su i same promovisale ovu akciju.

Tečnost koja život znači donirana je od strane građana svih generacija, ali nažalost njih 20 je moralo biti odbijeno jer je nakon pregleda ustanovljeno da pored njihove dobre volje njihovo zdravstveno stanje ne može da dozvoli taj rizik. Građani su u tim situacijama savetovani kako mogu da se ponašaju da bi pokušali da unaprede svoje zdravstveno stanje i možda već sledećom prilikom budu donori.

Ipak, kada se podvuče crta u subotičkom Crvenom krstu su zadovoljni, posle akcije koja će, uvereni su, pored onih tradicionalnih "Humani Božić" u prostorijama organizacije i "Humana subota" na Velikoj terasi na Paliću, takođe prerasti u tradiciju i koja će iz godine u godinu pružati priliku Subotičanima da iskažu svoju humanost i doniraju krv.

Ovakva akcija, u vreme pooštrenih epidemioloških mera, svakako zahteva dodatnu organizaciju, ali Crveni krst je još jednom potvrdio da poseduje organizacione kapacitet i neophodno iskustvo da takvu akciju i realizuje, maksimalno poštujući bezbednost svih davalaca, u skladu sa merama.