Ostale stranice vesti

Obeležen Svetski dan farmaceuta

Apoteka Subotica

Povodom Svetskog dana farmaceuta Apoteka Subotica organizovala je u apoteci Ogranak 1 (kod Gradske kuće, Trg Slobode 1) 25. septembra  besplatno merenje šećera u krvi, savetovanje o ishrani uz preporuke za izradu zdravog jelovnika i konsultacije sa farmaceutom uz proveru interakcija u terapiji.

Posebnu zahvalnost upućujemo dragim koleginicama dr Vladislavi Škoro iz kuće Medinic koja je uz merenje šećera u krvi i konsultacije obezbedila i besplatne merače šećera renomiranog proizvođača Bayer, dr Heleni Živić savetniku za ishranu, zaposlenoj u DZ Subotica koja je davala savete o zdravoj ishrani i sastavljanju zdravog jelovnika i našoj spec. farm Katarini Ivković koja je bila važan deo ovom multidisciplinarnog tima lekara i farmaceuta.

Ova aktivnost je imala odličan odziv i sugrađani su je dobro prihvatili. Zahvaljujemo se medijima koji su je ispratili i podržali, kao i farmaceutskoj kući Inpharm koja je obezbedila besplatne uzorke preparata magnezijuma i cinka.

Farmaceuti su vredan izvor znanja i korisnih saveta ne samo za pacijente nego i za lekare i svakodnevno koriste svoje znanje u poboljšanju zdravlja svih nas. U Apoteci Subotica se svakodnevno radi na rešavanju terapijskih problema, reviziji terapije, proveri interakcija, a savetovanje se obavlja i putem veb stranice apoteke i putem različitih akcija koje se sprovode u lokalnoj zajednici.

 

Tema ovogodišnjeg Svetskog dana farmaceuta je “Bezbedni i efikasni lekovi za sve”.

 

Apoteka Subotica – vaša apoteka sa tradicijom