Ostale stranice vesti

Međunarodni dan deteta 20. novembar

Apoteka Subotica

Međunarodni dan deteta obeležava se svakog 20. novembra. Njegove cilj je da unapredi dobrobit dece širom sveta, promoviše i slavi prava deteta i promoviše zajedništvo među decom.

Ujedinjene nacije su ovaj dan ustanovile još 1954. godine i usvojile i deklaraciju i konvenciju o dečijim pravima, kojom su definisana brojna prava deteta, kao što je pravo da budu zaštićena od nasilja i diskriminacije, pravo na život, zdravlje i edukaciju.

Ovaj dan se obeležava širom sveta i obuhvata čitav spektar aktivnosti, a Ujedinjene nacije ga opisuju kao „Zabavni dan sa ozbiljnom porukom“.

U Apoteci Subotica ovaj dan se obeležava petu godinu za redom, mesto aktivnosti je apoteka kod dispanzera za decu (Ogranak 3, Đure Đakovića 14) gde će se 20. novembra u sredu tokom celog dana svoj deci koja posete apoteku deliti baloni i raznovrsni poklončići koji će im ulepšati njihov dan. Brojni partneri u promociji zdravlja Apoteke Subotica, farmaceutske kuće Bayer, Amicus, Abela, Salveo, Medicodomus, pomogle su da naši mali pacijenti dobiju ukusne pastile, bojanke, korisne nesesere, vitaminčiće, kreme za negu kože i druge poklone, prilagođene uzrastu.

Pozivamo sve sugrađane da sa svojim mališanima na ovaj dan dođu do apoteke Ogranak 3, čak i ako nisu u poseti lekaru, i zajedno sa Apotekom Subotica u vedroj atmosferi proslave ovaj dan.